DAHOBIT-wake, zondag 17 mei

De IDAHOBIT-wake, een wake ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (17 mei), keert voor één keer terug naar de Oranjekerk en wordt online aangeboden.

De wake wordt georganiseerd door ds. Wielie Elhorst, LHBTI-predikant, uit naam van het LKP – de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, en in samenwerking met de ERV – de Evangelisch-Roze Vieringen, de Protestantse Kerk Amsterdam en de Oranjekerkgemeente.
De wake is een ruimte waarin de verhalen van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgender personen worden verteld, verhalen van wanhoop én van hoop.

De getuigen in de wake van 17 mei zijn homoman Johan Verweij en transvrouw Naomi Hoogeweij. Johan schreef onlangs een boek over zijn moeilijke ervaringen in een traditionelere kerkgemeenschap en de joodse Naomi werd nog maar kort geleden zomaar op straat aangevallen. Zij delen hun ervaringen in de wake.

Bijzondere gast is Astrid Oosenbrug, voorzitter van COC Nederland die deelt wat deze tijd van het coronavirus doet met LHBTI+’ers en hun roep om verdere emancipatie en sociale acceptatie. Ds. Wielie Elhorst gaat voor in de wake. Jos van der Bijl zit achter de piano. Meer informatie? Mail naar: jhw.elhorst@gmail.com

Pubblicità